Calea mea către a fi mamă

De fapt, postarea e scrisă pe la 26 de luni 🙂

Cum a mai evoluat de la un an și jumătate? Evoluția cea mai mare la ea e limbajul. Nu exagerez când zic că are câteva sute de cuvinte în vocabular, verbe, adjective, adverbe. Și le folosește aproximativ corect în propoziții și chiar fraze. Încă îi plac mult cărțile și pe marginea lor discutăm, o întrebam lucruri. Cred că de asta și-a format un vocabular așa de bogat. Printre “perlele ei” am reținut 3: i-am spus că mi s-au rupt ciorapii și mi-a spus “Lipim cu scotch”; i-am zis că nu mai avem bani și mi-a replicat “Luăm de la magazin”; a găsit o bucată mică de scotch lipită de pantaloni și a zis “Am găsit o firmitură de scotch” :)) Ce bine că am găsit un loc unde să păstrez lucrurile astea.

Vrea să fie foarte independentă, să le facă ea pe toate. Dacă înainte zicea “tu tu”, în sensul să o las pe ea, la puțină vreme după ce a împlinit 2 ani a învațat și spune “eu eu”. Iese rău dacă nu o lăsăm să facă ea și încercăm să o lăsăm unde e posibil. E nevoia de competență care își spune cuvântul.

Deja nu mai stă așa la alintat și pupat. Mai degrabă merge și îmbrățișează/pupă copiii din parc. Nu are o prietenă/un prieten, mai știe numele unor copii din parc, dar nimic stabil.

Povește ce a făcut în timpul zilei, cu întrebări ajutătoare, normal. Cântă (recită) 2-3 cântecele/poezii.

Unde e în urmă : nu prea aleargă. Doctorii au zis că e posibil să fie de la faptul că merge cu un picior către interior și asta să o incomodeze. Aleargă ea cumva, dar mai imprecis, mai puțin și mai rar decât alți copii de vârsta ei.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: