Calea mea către a fi mamă

Simptome

Nimic special, constipație și burta care crește. Apropos de faptul că la sarcina trecută deja la vremea asta aveam un soi de contracții, acum nu s-a întâmplat decât de vreo 2 ori să am așa o durere și să mi se întărească burta și asta acum câteva săptămâni.

Vizite la medic/analize

Analizele au ieșit bine, în afara hemoglobinei care a început să o ia ușor la vale. Se pare că totuși e normal să nu fie chiar toate în limitele laboratoarelor în sarcină, dar cât timp nu e prea scăzută, nu trebuie tratament. Mai ales că fierul ar accentua și mai mult constipația.
M-am întâlnit și cu o doula (în Iași se pare ca sunt doar două astfel de persoane – însoțitor la naștere). Am discutat despre posibilitatea de a naște natural după cezariană și a zis că va avea un astfel de caz în spital în martie. Urmează să vorbesc și eu cu medicul meu și să văd foarte clar dacă este sau nu de acord cu dorința mea de a încerca să nasc natural. Dacă nu este, am să mă îndrept către medicul cu care colaborează doula. Bine că există un asemenea medic în Iași. Se pare totuși că nașterea naturală la spitalul particular nu e posibilă din ce zicea ea. Am să arunc și eu o vorbă totuși, dar nu țin neapărat să nasc acolo. Îmi doresc mai mult să nasc natural decât să nasc la Arcadia.

Tratament

Femibion 1/zi, Magneziu cu B6 1/zi, Cetebe 1/zi , 0, 4 Clexane/zi, Euthyrox 50ug/zi.

Sentimente

Am vorbit cu doula puțin și despre riscuri. Ea le-a minimalizat cumva. Dar eu, citind studii cu statistici și riscuri, am în minte să încerc natural doar în cazul în care condițiile sunt optime: bebe nu are peste 4kg, nașterea se declanșează natural până la 40 de săptămâni.

Advertisements

Comments on: "Sarcina mea: săptămâna 19" (2)

  1. Sa incerci sa bei jumatate de pahar de zeama de varza murata pentru constipatie, nu cred ca are ce sa-ti faca rau.

    • Acum e mai bine, că mănânc mai mult iaurt. La varză murată cred că problema e cantitatea de sare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: