Calea mea către a fi mamă

Sarcina mea: săptămâna 11

Simptome

Greața e mai mult seara. În rest, nu am simptome. Sunt în continuare atentă la efort și după serviciu stau destul de liniștită.

Vizite la medic/analize TSH, FT4

Tratament
Femibion 1/zi, Acifol 1/zi, Magneziu cu B6 1/zi, Aspenter 2/săptămână, Cetebe 1/zi(atâta pot) , 0, 4 Clexane/zi, Utrogestan 200mg 3/zi, Euthyrox 50ug/zi

Sentimente
M-a lovit deodată gândul ca nu am mai repetat de 6 săptămâni analizele la tiroidă. Erau în limite când le-am făcut la 4 săptămâni, dar cumva către limita superioară la TSH (3.8, maximul era 4.2). Am vorbit apoi cu o prietenă, doctor endocrinolog, care m-a mai sfătuit și înainte în legătură cu tiroida mea. Mi-a zis că în primul trimestru TSH ul e bine să fie la mijlocul intervalului, undeva sub 2.5. M-am speriat foarte tare și am citit de efecte oribile poate avea hipotiroidia în sarcină. Cel mai frecvent, retard mintal. Simt pur și simplu că diagnosticul ăsta mă bântuie. Am făcut apoi din nou analizele la TSH și a ieșit 2.75. M-am mai liniștit, dar prietena mea, după o discuție cu coordonatorul ei, m-a sfătuit totuși sa iau Euthyrox 50ug pe zi. Și așa am și făcut.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: