Calea mea către a fi mamă

Viața cu bebe: luna 4

Ce mai face bebe?

Suge foarte agitată, e foarte curioasă de ceea ce se întâmplă în jur aşa că suge 3 secunde, se uită pe pereţi 3 secunde şi tot aşa.

Cu greutatea…am găsit mai multe teorii, ba că ar trebui să ia 1kg în luna a patra, ba 600g (asta în tabelele Organizației Mondiale a Sănătății). În prima săptămână luase doar 135g și m-am speriat puțin, dar per total avem cam 740g luate în luna a patra și mă declar mulțumită.

Am primit o veste grozavă la finalul lunii. Ceea ce nu vă spusesem eu era că puiuțul nostru avea o mică gaură la inimioară, un defect de sept ventricular în regiunea membranoasă. Un medic ne-a spus că șansele sunt mici să se închidă având în vedere așezarea, altul a spus că sunt șanse mari. Cei doi sunt dr. Iliescu Dan și dr. Sascău Radu, recunoscuți în Iași ca fiind printre cei mai buni. Esențialul este că la ultima ecocardiografie nu s-a mai văzut nicio găurică. Supeeeeeeeeeeeeeeeer! De acum pot să mă mai relaxez și eu cu greutatea, pentru că primul semn că o astfel de gaură are efecte asupra copilului este faptul că nu ia corespunzător în greutate. De-acum, puțin îmi pasă dacă ia mai puțin decât normalul!

Ce s-a mai întâmplat e că în ultimele 2 săptămâni bebe doarme foarte prost, dă din cap noaptea stânga-dreapta, uneori și din mâini și din picioare. Pe un grup de pe facebook unde răspund doctori mi s-a spus să merg să face un EEG în somn, să nu fie crize epileptice. După vizita la pediatru, medic de familie și neurolog pediatru m-am mai liniștit. Toți mi-au spus că nu este cazul. Pediatrul pare să creadă că este de la dinți, medicul de familie de la căldură. Neurologul mi-a dat niște somnifere, dar nu am de gând să îi dau. Ideea e că datul ăsta din cap este uneori destul de rapid și brusc și îmi e frică să nu pățească ceva din cauza lui. Așa că îmi petrec nopțile păzind-o, încercând să o liniștesc când are stările astea. Cu alte cuvinte, cu puțin somn pentru mine.

Alăptatul merge bine în rest. Cantitățile sunt suficiente, perioadele între alăptări s-au mai mărit și pare că ne descurcăm. În zilele foarte călduroase am mai completat cu ceai, dar nu prea îi place și nu i-am dat decât 30-40ml.

De întors nu se întoarce încă, cele două întoarceri de la 2 luni și ceva au fost o pură întâmplare. De pe spate se întoarce doar pe o parte, ceea ce pare că e suficient pentru vârsta de 4 luni. Pe burtă stă foarte bine, dar asta nu înseamnă că îi place. După vreo 5 minute pune capul în saltea și încearcă să ridice fundul, cu țipete și plânsete, în sensul că ar vrea să se deplaseze. Nu reușește decât să își înroșească nasul 🙂 Prinde bine jucăriile și le duce la guriță unde ele mușcă și le analizează cu buzele și limba. La fel, mâinile sunt foarte frecvent în guriță pentru că o deranjează foarte tare gingiile. O mai dau uneori cu gel pentru gingii (Calgel), dar nu prea am observat efecte surprinzătoare. Chiuie, țipă de fericire și și-a descoperit niște tonalități noi de voce pe care le exersează adesea. Dă aproape non-stop din mâini și din picioare. Îi place foarte mult să îi cânt, zâmbește instantaneu când încep să fredonez ceva.

Doarme acum ceva mai bine ziua, adică poate avea o sesiune de o oră de somn continuu, ceea ce înainte nu se întâmpla. Asta poate pentru că se odihnește mai prost noaptea.

Cam atât deocamdată. Luna viitoare mergem la munte, să vedem ce-o ieși!

Advertisements

Comments on: "Viața cu bebe: luna 4" (2)

 1. Buna Cătălina
  1. Pe ce grup de fb raspund doctori? Ca vreau si eu:-)
  2. Daca neurologul a spus ca nu are nimic,de ce ti-a dat totusi somnifere?
  3. In legatura cu mersul la munte nu te stresa absolut deloc,ce faci acasa asta se va întâmpla si acolo. Eu am mers pt prima data cu baietelul la 6 luni la munte,in februarie.Aveam niste sperante asa de frumoase ca-l va zapaci aerul de munte si va dormi si el o data bustean cateva ore bune…da’ de unde:-)

  • Buna. Grupul se numeste ‘Alo, doamna doctor’, dar trebuie sa te invite un administrator, e mai complicat…am intrat si eu destul de greu.
   Neurologul mi-a zis ca nu are sens sa fac EEG, adica miscarile nu par sa fie epileptice, ci doar un disconfort al ei. Mi-a dat somnifere sa doarma 🙂 Si eu m-am plans ca stau sa o pazesc in somn de vreo 2 saptamani si sunt cam varza.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: