Calea mea către a fi mamă

Viața cu bebe: luna 2

Luna a debutat cu o săptămâna în care fetița a luat foarte prost în greutate. Am observat apoi că a fost o excepție și explicația a fost că am avut un necaz în familie pentru care m-am consumat destul de mult și se pare că i-am stricat și ei starea și mie laptele. Apropos de luat în greutate, pentru luna a doua de viață se pare că bebe ar trebui să ia cam 170-210g/săptămâna. În săptămâna aceea nasoală a mea a luat doar 95g. Ca medie a ieșit totuși bine pentru că în săptămânile dinainte și de după a luat peste 210g, așa că m-am calmat.

Între 6 și 7 săptămâni am avut botezul. A fost foarte cuminte bebe, a plâns doar la final de tot, când i se făcuse probabil foame. Doar că în ziua respectivă am ieșit și la restaurant cu câțiva cunoscuți pentru a sărbători botezul și fetița nu a dormit deloc. Și de atunci cam așa a rămas: nu prea doarme ziua. Noaptea doarme de la 10 la 10, bineînțeles cu vreo 3 treziri de supt, dar ziua doarme doar o oră sau două. Nu cred că e prea bine, dar nici nu am ce să îi fac. Cu plimbatul nu prea mai funcționează, afară nu doarme, cu zgomote de aspirator și ventilator (nu sunt pe bune zgomotele, am o aplicație pe telefon cu diferite zgomote de genul ăsta) nu merge. Așa că o las în ritmul ei.

Și apropos de aplicații pe telefon, am una foarte faină Feed Baby (pe Android), care monitorizează alăptatul, somnul, scutecele, greutatea și înălțimea lui bebe. E foarte complexă și foarte utilă (pentru mine e important să contorizez câte scaune are pe zi, cât doarme pe zi și cum evoluează greutatea).

Mergem acum la plimbare trează, e cuminte dacă e sătulă, dar nu doarme. Se uită foarte atentă la tot ce vede, face ochii mici-mici, dar nu se lasă. Când mă opresc, îi și deschide. Acum cu căldurile care au început, încercăm să ieșim seara pe răcoare (cât de răcoare poate fi pe la 7-8 seara)

Am putut să ies și eu de câteva ori din casă (nu la distracție, ci pe la medici, la stomatolog, la ginecolog). Tati s-a descurcat onorabil, i-a mai dat ceiuț când a simțit că o pălește foamea. Nu i-am dat ceai de capul nostru. La controlul de o lună jumate, medicul ne-a zis să o obișnuim cu ceai pentru că la căldurile din timpul verii va fi nevoie și de ceva hidratare suplimentară, ca să nu o țin permanent la sân. Singurul ceai pe care l-a acceptat nu e chiar un ceai, e Alinan Happy Drink, un praf care se amestecă cu apă plată. E un pic dulce (are fructoză) și îi place. Nu mereu, câteodată îi refuză și pe ăsta, dar în general îl bea.

Cu mâncarea nu suntem încă foarte stabile. Ziua mănâncă la o ora-două, iar noaptea are primul somn de 6-7 ore neîntrerupte. Ceea ce îmi convine, pentru că dorm și eu puțin mai bine cu ocazia asta. Aaa, și e destul de clar, dormim în același pat. Mi-e ușor să o alăptez aproape dormind amândouă. Planul meu pentru luna următoare este să o culc în pătuțul ei pentru primul somn, să văd dacă funcționează. Mi-e că dacă se foiește și nu mă simte lângă ea, o să plângă. Dar o să văd.

Chiar cu o zi înainte să împlinească două luni a vomat de vreo 3 ori destul de mult. Am pus pe seama căldurii și a faptului că a băut foarte mult lapte din cauza setei. Aștept să ne adaptăm amândouă la temperaturile astea.

Și apropos de ginecolog, mi-a zis la controlul postnatal ca mi-a rămas puțin lichid în uter și că dacă o să am vreo scurgere să revin ca să îmi dea  niște antibiotice. Și întrebarea care mă frământă acum (atunci nu mi-a venit) e : dacă se elimină lichidul ăla există riscul de infecție, dar dacă sta acolo nu? După capul meu riscul de infecție este și dacă stă acolo. În fine, aștept rezultatul de la analiza de secreție și poate o să cer atunci mai multe lămuriri.

Îmi cer scuze că postările astea sunt cam haotice așa, scriu și eu ce îmi amintesc 🙂

 

Advertisements

Comments on: "Viața cu bebe: luna 2" (2)

 1. Buna,
  Am tot citit blog-ul tau.
  Mai stii cumva ce FSH aveai inainte de FIV?
  Merci!

  • Catalina said:

   FSHul era putin peste 10 (maxim 12 era pt varsta fertila). Deci destul de mare. Dar se pare ca AMHul da mai multe informatii decat FSHul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: