Calea mea către a fi mamă

23-29.01.2014

Simptome

Nu am simptome noi…burtica e ba mai tare, ba mai moale. În rest, dorm binișor, mă mai dor șoldurile și mă mai întorc (cu greu) de pe o parte pe alta, dar sunt mulțumită.

Vizite la medic/analize 

Am fost la diagetolog (foarte greu am găsit-o deși aveam programare…așa se întâmplă la clinicile/spitalele de stat). Mi-a dat un regim de 250g glucide pe zi și un aparat de măsurat glicemia pe care să îl folosesc ca să fac un jurnal al valorilor glicemiilor. Cu el o să mă prezint peste o lună înapoi la medic. Acum am două aparate de genul ăsta. Pe cel vechi, pe care îl am de la tatăl meu (One Touch Select) îl folosesc în continuare pentru că testele au un preț decent, spre deosebire de testele pentru aparatul nou (Accu Chek) care sunt extrem de scumpe: 50 de teste – care mi-ar ajunge cam 8-10 zile – costă cam 250lei. Mi-am luat la un moment dat glicemia cu ambele la interval de 10 secunde. Diferența a fost de 16 unități, adică foarte mare. Poate fi diferența dintre o valoare acceptabilă și una îngrijorătoare. Ieri am fost să îmi fac o glicemie din sânge și apoi din nou cu aparatele și urmează să văd de care valoare se apropie mai mult rezultatul de la laborator. Am avut așa: la aparatul vechi 81, cel nou 90, laboratorul 84. Deci o să continui să îl folosesc pe cel vechi, fiind mai atentă când valorile se apropie de limită (trebuie să am sub 95 înainte de masă și sub 120 la 2 ore după masă).

Am fost din nou la ecografie. Bebe are 1250g (am făcut o medie între estimarea ecografului – în jur de 1330g și estimarea programului de pe calculatorul medicului – în jur de 1200g), colul are peste 4cm, iar placenta e la sub 2cm de col (asta nu e o veste foarte bună, fix când îmi scosesem grija asta cu placenta joasă din cap). I-am zis medicului să se mai uite la sex o dată, ca să putem începe niște cumpărături. Mi-a zis să nu facem cumpărături decât după. Poftim?!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nici măcar nu e realistă o asemenea idee. Am luat sfatul ăsta destul de rău, dar o fi el mai superstițios. Am discutat puțin și despre naștere și mi-a zis că îmi recomanda clar cezariană la toate câte s-au adunat (placentă, cordon, diabet), dar nu-mi dă șanse prea mari (mai precis 20%) să ajung la 38 de săptămâni că să pot naște la spitalul particular la care îmi propusesem (cei de acolo nu au condiții pentru bebeluși născuți înainte de vârsta asta gestațională). Nu pentru că s-ar declanșa nașterea prematur, ci din cauza cordonului care ar putea să provoace probleme și deci să programăm o cezariană în avans.

Măcar avem o poză foarte frumoasă cu bebe: mi se pare cea mai simpatică fetiță din lume! oi fi subiectiva? 🙂

Alex-28sapt

Tratament

Femibion2 1/zi, Acifol 1/zi, Magneziu cu B6 1/zi, Aspenter 2/săptămână, No Spa 1/zi la nevoie, Clexane  0.4 /zi, Cetebe cu Zinc 3/zi.

Sentimente

M-a enervat faptul că nu mă pot baza pe valorile glicemiilor date de aparat.

M-a enervat faptul că medicul mi-a zis să nu cumpăr nimic pentru bebe.

M-a enervat faptul că medicul iar mi-a scos în evidență că placenta e joasă (marginală s-a exprimat, ceea ce bănuiesc că diferă de previa, sau cel puțin sper).

M-a enervat faptul că medicul e așa panicos referitor la cordonul ăsta, într-atât încât mi-e teamă că o să mă pună să nasc pe la 35 de săptămâni doar pentru că îi e frică lui să mai aștepte. Eu am citit că probleme pot apărea din cauza cordonului doar în 15-20% din cazuri, adică invers față de ce mi-a spus el. În plus, se vede pe ecografie că unul din vasele astea două e foarte mare, așa cum am citit că se întâmplă în astfel de cazuri, tocmai ca să compenseze, să facă față fluxului de sânge de care are nevoie bebe.

Dezvoltarea puiuțului  

În săptămâna 29, bebelușul tău ar trebui să cântărească aproximativ 1000 de grame și să aibă cam 38 de centimetri în lungime. Bebelușul poate să clipească și îi mijesc deja genele. Văzul încă se dezvoltă și poate vedea lumina filtrată în burtică. Dacă l-ai putea vedea, ai observa culoarea ochilor lui, deși nuanța lor se poate încă schimba. Nuanța ochilor se definitivează în primele 6 luni de viață, mai ales dacă s-a născut cu ochii albaștri sau gri-albăstrui. Creierul continuă să se dezvolte și să crească producând miliarde de neuroni în săptămâna 29. Sub piele începe să i se acumuleze grăsime. El doarme acum după un orar regulat. Programul său nu seamănă însă cu cel al unui adult sau al unui nou născut: doarme cam 20-30 de minute odată.

 Mărime: bebe e cât o vânătă mare.

Dimensiunile mele: la începutul săptămânii 29 aveam 64.1kg și 94.5cm în burul burticii (cu 0.3kg mai mult decât săptămâna trecută și cu 0.5cm mai mult).

Advertisements

Comments on: "Sarcina mea: săptămâna 29" (3)

 1. Buna Catalina
  Daca ai indoieli,de ce nu mergi si la alt consult,sa mai ceri o parere? Eu,pt ca am avut Rh negativ si mi se parea ca medicul meu trateaza prea superficial treaba asta,am mai fost la un consult la dr Onofriescu. Si Rh ul negativ poate da malformatii etc.Exact asa i-am spus,ca sunt stresata cu sarcina si as dori sa mai cer o parere avizata ca totul e in regula,la cat imi recomanda el sa fac analizele respective pt Rh etc. Mi-a placut cum s-a comportat cu mine,in proportii de 95% mi-a spus ce mi-a spus si medicul meu.Doar lichidul amniotic a spus ca e putin pt varsta gestationala a fatului( medicul meu imi spusese ca e la limita inferioara,dar in limite) si mi-a dat niste analize pt treaba asta
  Linisteste-te,ce a fost mai greu a trecut!
  Carmen
  p.s. Chiar e un copil frumos,eu ma uit acum la ecografia 4D pe care am facut o si nu imi vine sa cred cat de bine “seamana” cu bebelusul pe care l-am nascut:-)

  • Da, problema mea e invers, ca medicul e prea fricos si parca maximizeaza problemele astea despre care eu am citit ca nu-a chiar asa grave. Daca o sa imi recomande sa nasc la 35 de sapt, o sa cer si o a doua opinie, cu siguranta.

 2. Si eu am avut dubii unde sa nasc…m-am hotarat cu 2 sapt inainte:-) Am ales Cuza in defavoarea Arcadiei si nu imi pare rau…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: