Calea mea către a fi mamă

Sarcina mea: săptămâna 18

7-13.11.2013

Simptome

Chiar în noaptea de după consult burtica a fost tare cam toată noaptea. Am luat 2 Nospa pe parcursul nopții, dar nu prea au avut efect. În zilele următoare a fost ceva mai bine – am continuat cu 3 Nospa pe zi –   dar tot se întărește câte un pic în fiecare zi, uneori chiar și cu o jenă/durere vagă.  Tot după consult am avut ceva scurgeri, unele mai lichide, altele mai vâscoase. Am citit că ar fi normale în sarcină, dar nu știu de ce așa deodată s-au stârnit.

Am simțit, de data asta pot spune cu siguranță, mișcările lui bebe. Uneori le simt mai rar, dar uneori sunt multe și puternice, mai ales pe seară. Senzația e specială, a confirmat-o chiar și tati că se simte și tactil pe burtică.

Din păcate am niște senzații de amețeală care mă cam chinuie. Eu am o problemă mai veche cu amețeala pe care credeam că am rezolvat-o (deși n-am știut cu siguranță care era cauza). Acum nu știu dacă a recidivat problema, dacă amețeala o fi de la sarcină sau pur și simplu sunt ambele acumulate. Mi-e cam greu la serviciu că zburdă literele peste tot când încerc să le citesc, dar încerc să nu mă sperii (prea tare).

Vizite la medic/analize 

Am făcut și analizele de sânge pentru triplu-test. Au venit și sunt foarte bune (riscul total pentru Down e cam 1:20000). Și rezultatul la analiza de secreție e bună. Acum mâine trebuie să merg din nou la recoltat (analize date de medicul de familie și decontate de CAS de data asta).

Tratament

Femibion2 1/zi, Acifol 1/zi, Magneziu cu B6 1/zi, Aspenter 2/săptămână, Utrogestan 200 2/zi, No Spa 3/zi, Clexane  0.4 /zi. Cetebe cu Zinc 3/zi

Sentimente

Atât de frumos e să simți mișcări în burtică!!! Nici nu sunt cuvinte să o descrii.

Și totuși, de n-aș mai ameți! Ar fi chiar numai stări și sentimente frumoase!

Mi-am cumpărat săptămâna asta niște blugi pentru gravide, din cei cu burtică (Mama slim de la H&M). Nu voiam să îmi iau nimic dedicat până la 20 de săptămâni, dar nu se mai putea. Cei dinainte nu-mi mai vin deloc. Mai am doar o pereche pe care am cumpărat-o cam acum o lună, cu talia foarte joasă care merg încă. Așa că am două perechi de pantaloni. Bluzele merg, atât timp cât nu îmi rămân scurte și adevărul că unele sunt deja la limită. Am probat și o bluză de gravidă la H&M (mărime mică) și era groaznic de largă și mare, deci nu mă încadrez încă la ele.

Dezvoltarea puiuțului 

În săptămâna 18 de sarcină bebelușul tău cântărește în jur de 140 de grame și are cam 13 centimetri lungime. El își poate mișca membrele și scheletul său – până acum cartilaginos – începe să se întărească și să se transforme în unul osos. I se dezvolta și simțul auzului. Cordonul ombilical, legătura sa vitala cu placenta, crește mai puternic și devine mai gros. Tot acum începe să apară grăsimea brună de sub pielea copilului. Ea ajută la menținerea temperaturii corpului bebelușului atunci când el se va naște și va trece brusc de la temperatura din interiorul uterului, la cea din exterior, care este foarte diferită. Continuă să crească sprâncenele și firele de păr de pe capul copilului. Bebelușul continuă să aibă accese de sughiț pe care deși nu le auziți, le puteți simți, în special dacă sunteți la a doua sarcină.

Mărime: bebe e cât un nap.

Dimensiunile mele: la începutul săptămânii 18 aveam 56.7kg și 86cm în burul burticii (cu 0.8kg mai mult și cu 1 cm mai mult).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: