Calea mea către a fi mamă

31.10-6.11.2013

Simptome

Au mai rămas durerile de burtă, dar uneori și de spate (jos de tot, la ultima vertebră). Am simțit și niște arsuri, presiune în vagin, ceea ce eu credeam că e colul meu care cedează sub greutatea lui bebe. Au fost din nou câteva perioade cu burtica tare, fără alte motive (balonare, vezică plină). Am mai simțit și puține arsuri la stomac, dar doar când stau culcată.

Vizite la medic/analize 

L-am rugat pe doctor să îmi ia o analiză de secreție, din cauza arsurilor pe care le-am simțit. Apoi l-am rugat să îmi măsoare colul, care a fost 4.2, deci foarte ok, liniștitor.

Bebe la vârsta asta nu se mai măsoară în întregime, ci pe “componente” (de asta nici nu am o poză faină de pus aici), așa că nu știu cât măsoară acum, dar analiza per total a zis că măsoară exact cât pentru 17 săptămâni. În timpul ecografiei mi s-a întărit iar burtica și i-am zis medicului să pună mâna să vadă dacă e în regulă. Mi-a zis că într-adevăr nu e ok: trebuie luat No spa în situația asta și stat eventual culcat. Nu prea are efect chestia asta la mine, dar încerc să fiu cât mai cuminte. Pe de altă parte, colul e ok, deci încordările astea (nu știu dacă să le zic contracții) nu au pus presiune pe col, ceea ce e bine.

Și bomba: 99.9% e fetiță!!! Și cu ocazia asta a zis să reduc (dacă nu se întărește prea mult burta) Utrogestanul la 1/zi, că altfel s-ar putea să iasă o fetiță păroasă! Uuups, n-am mai auzit de asta!

Tratament

Femibion2 1/zi, Acifol 1/zi, Magneziu cu B6 1/zi, Aspenter 2/săptămână, Utrogestan 200 2/zi, No Spa la nevoie, Clexane  0.4 /zi. Cetebe cu Zinc 3/zi

Sentimente

Am fost tare îngrijorată de colul meu: mi se părea că orice senzație denotă că se scurtează. Din fericire colul e super și nu am de ce să îmi fac probleme din punctul ăsta de vedere.

Săptămâna asta a fost prima remarcă din partea unui necunoscut. Femeia care face curat la serviciu a remarcat, nici măcar nu a întrebat, ci a afirmat: uite, o sa aibă un bebe!!! Am fost încântată de faptul că a crescut burtica atât cât să fie remarcată nu ca o porție prea mare de mic dejun, ci ca un bebe!

Am simțit cu siguranță pe bebe mișcând. Câte puțin în fiecare zi. Azi chiar foarte mult…parcă voia să își sape o ieșire prin burtă, așa simțeam 🙂 E tare specială senzația, parcă totul devine tot mai real.

Faptul că mai nou Mihăiță nu mai e băiețel ci fetiță m-a bulversat puțin, trebuie să mă readaptez la ideea de fetiță, tocmai când mă adaptasem cu ideea că e băiețel. Sper măcar ca de acum să nu se mai schimbe!!!

Dezvoltarea puiuțului 

În săptămâna 17 bebe are o lungime de 11,4 – 12 cm și o greutate de 80-100 de grame. În următoarele trei săptămâni va crește foarte mult dublându-și greutatea și va crește de asemenea și în lungime. Membrele inferioare sunt mult mai bine dezvoltate. Capul este mai ridicat decât până acum, iar globii oculari s-au deplasat spre partea anterioară a capului. Urechile sunt aproape de poziția normală. Câteva dintre sisteme sunt funcționale: sistemul circulator și tractul urinar. Inima copilului pompează circa 23,6 litri de sânge zilnic, acesta fiind recirculat de mai multe ori prin tot corpul fătului (până la sfârșitul sarcinii cantitatea va crește până la 180 l/zi). Deși ochii sunt închiși, globii oculari se mișcă încet și sunt foarte sensibili la lumină. Au început și unghiile de la picioare să se dezvolte. Sistemul osos și cel nervos au dezvoltat destule conexiuni pentru a coordona mișcarea membrelor și a corpului. Mușchii feței s-au dezvoltat și ei, dar produc mișcări involuntare (deși pare că bebelușul se strâmbă sau se încruntă). Acum apar și accesele de sughiț, înaintea respirației organizate, deși ele nu produc zgomotul aferent. Dacă ai fetiță în această săptămână în ovarele ei se formează milioane de ovule.

Mărime: bebe e cât un avocado.

Dimensiunile mele: la începutul săptămânii 17 aveam 55.9kg și 85cm în burul burticii (am stat pe loc și cu greutatea și cu mărimea burticii, deși mie îmi pare mai mare).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: