Calea mea către a fi mamă

17-23.10.2013

Simptome

Săptămâna asta mi-am reînceput activitățile normale, dar cu grijă mai mare, fără efort prea mult, fără ridicat și agitat. Dar și în zilele în care am stat mai mult și în cele în care am stat la birou, am avut niște dureri de burtă, destul de slabe, dar cât să mă sperie. În general, dacă schimb poziția e mai bine, dar la birou nu am libertate prea mare să mă întorc și să mă sucesc, ca atunci când stau în pat.

Culmea, am mai vomat într-o dimineață când mi s-a făcut foarte foame, deși era 8 dimineața. Am vomat doar suc gastric, dar a fost suficient cât să stau un pic speriată pe parcursul zilei (când am vomat dimineață data trecută, am vomat apoi și după masa de prânz și aveam impresia ca nu pot să țin nimic în stomac)

Vizite la medic/analize 

Pentru că am avut drum la spital, m-am plâns rezidentei despre durerea de burtă și mi-a făcut o ecografie scurtă în care a văzut că uterul e relaxat și bebe e bine. Deci nu am de ce să mă sperii și totuși…când durează prea mult sau când devine mai puternică, tot mă îngrijorez puțin. N-am măsurat și n-am făcut poză, doar 1 minuțel în care s-a văzut că lucrurile arată ok.

Am făcut (de la mine) și DDimerii (analiza de sânge care spune cum stau cu trombofilia, respectiv indică dacă sunt/se formează cheaguri de sânge). A ieșit normal 0.38 (valori de referință <0.5). Deci din punctul ăsta de vedere lucrurile stau bine la momentul ăsta. I-am trimis din nou mail doamnei dr. Uscătescu să o întreb cam când ar trebui să repet analizele astea.

Tratament

Femibion2 1/zi, Acifol 1/zi, Magneziu cu B6 1/zi, Aspenter 2/săptămână, Utrogestan 200 2/zi, No Spa la nevoie, Clexane  0.4 /zi. Cetebe cu Zinc 3/zi

Sentimente

Mi-e mai bine că timpul trece mai repede acum. Dar durerea asta de burtă e cam deranjantă, mai ales psihic.

Am avut o surpriză neplăcută în legătură cu concediul medical care era mâzgâlit și trebuia schimbat la spital…s-a rezolvat: nu se poate. Acum sper că n-o să fie refuzat/returnat de la CAS. Altceva chiar nu am ce să fac.

Dezvoltarea puiuțului 

Săptămâna 15 de sarcină îți rezervă multe surprize. Această săptămână promite multe schimbări în felul în care se dezvoltă bebelușul tău: el poate acum să întredeschidă ochii, se poate încrunta, poate urina și poate sa-și sugă degetul. Mulțumită impulsurilor creierului, mușchii faciali formează trăsături și îl ajută să capete diferite expresii. Rinichii lui produc urină, ce este deversată în lichidul amniotic din jurul lui – un proces pe care îl va urma până la naștere. El poate strânge și pumnii acum și dacă faci o ecografie în această perioadă îl poți chiar surprinde sugându-și degetul. În această săptămână se produce o acțiune intensă la nivelul organelor genitale ale copilului. Dacă ai băiat, i se va dezvolta prostata. Dacă ai fata, în aceasta perioadă ovarele ei se vor deplasa în jos, din abdomen în pelvis. Pentru ca acum funcționează și glanda tiroidă, copilul începe să producă hormoni începând cu săptămâna 15. La sfârșitul săptămânii tavanul cavității bucale a bebelușului va fi complet format. Bebelușul tău a mai crescut un pic. Din cap pana-n picioare, el măsoară cam 8.9 centimetri și cântărește aproximativ 42 de grame. Corpul îi crește mai repede decât capul, iar gâtul este mai evident acum. La sfârșitul acestei săptămâni, mâinile îi vor fi crescut proporțional cu restul corpului (picioarele mai trebuie încă să se lungească). Un perișor foarte fin, numit lanugo, începe să-i crească pe tot corpul. Ficatul bebelușului începe să producă bilă săptămâna aceasta, un semn că funcționează bine, și splina să începe să ajute în producerea celulelor roșii de sânge. Deși nu îi poți simți încă mișcările și loviturile, mânuțele lui sunt deja mai flexibile și active.

Mărime: bebe e cât o lămâie.

Dimensiunile mele: la începutul săptămânii 15 aveam 54.9kg și 85cm în burul burticii-măsurat seara, ceea ce contează foarte mult (cu 0.9kg!!! mai mult ca săptămâna trecută și cu 2cm mai mult).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: