Calea mea către a fi mamă

10-16.10.2013

Simptome

S-a cam terminat cu greața!!!!

Am, în ultima vreme, niște mici dureri de burtă. Am tot luat NoSpa. Am observat totuși că se manifestă când stau în pat (ceea ce încă fac mai toată ziua) cu fața în sus. Mda, nu știu dacă e normal sau nu, am citit că ar putea sau nu să fie niște contracții. Ar putea sau nu să fie de rău. Sunt în ceață maxim. La medic mai merg cam peste 2 săptămâni jumate. Pe de altă parte, tot medicul mi-a spus că sarcina presupune tot felul de dureri și senzații ciudate și că să nu mă sperii.

Cu dormitul am stat mai prost pentru că încerc să stau doar pe părți, nu pe burtă și nu cu fața în sus. E cam greu că mă dor șoldurile. Mi-am comandat așa ceva și parcă e mai bine. Când o să îmi fac o impresie mai stabilă, o să vă zic despre ea, plusuri și minusuri.

Vizite la medic/analize 

Am primit rezultatul de la analiza de secreție și a ieșit doar candidoza, pe care o cunosc. Tratamentul recomandat a fost 1 ovul de Canesten la 2 zile. Nu prea mă prind de ce unul la 2 zile, dar am să încerc așa.

Tratament

Femibion2 1/zi, Acifol 1/zi, Magneziu cu B6 1/zi, Aspenter 2/săpt, Utrogestan 200 2/zi, No Spa la nevoie, Clexane  0.4 /zi. Cetebe cu Zinc 3/zi

Sentimente

Unii zic că trimestrul 2 începe după 13 săptămâni, alții că după 12, alții că după 14. Eu am adoptat varianta de mijloc, deci AM TRECUT ÎN TRIMESTRUL 2!!! Acum, cu trombofilia asta, nu prea te poți liniști nici când treci în trimestrul 2, dar sperăm să fie bine și în continuare.

Sunt un pic confuză cu privire la simptomele astea. Nu știu când ar trebui să mă îngrijorez, când ar trebui să iau legătura cu medicul, când să nu e bag în seamă.

Azi, la 13 săptămâni și 6 zile, am simțit ceva ce ar putea fi un mic șut al lui bebe. Dar asta e greu de confirmat, pentru că burta mea bolborosește cam în continuu. Doar că în momentul ăla burta era destul de liniștită, deci ar putea fi ceva-ceva.

Dezvoltarea puiuțului 

În săptămâna a 14-a copilul este încă micuț, are o lungime de circa 7,6 cm și are o greutate de circa 20 grame. În ciuda proporțiilor mici, în uterul tău există un copil complet format. Acum ochii și urechile copilului tău sunt perfect identificabile, deși pleoapele sunt încă fuzionate pentru a proteja ochii încă imaturi (ele se vor deschide abia în săptămâna 30). Țesutul care va deveni osos se dezvoltă în jurul capului și la nivelul brațelor și picioarelor fătului. Sunt vizibile și niște coaste minuscule. Capul bebelușului reprezintă doar o treime din mărimea întregului corp. Micuțele sale amprente, unice de altfel, sunt deja formate. Rinichii sunt funcționali, de asemenea și tractul urinar este funcțional, iar în această perioadă începe să elimine lichidul amniotic înghițit. Tot acum se formează mugurii viitorilor dințișori și corzile vocale ale bebelușului tău. Fătul se poate mișca acum brusc, îndoind brațele și lovind cu picioarele. Încă nu îl puteți simți însă. În această săptămână poate sa își bage degetul în gură (suptul degetului apare mai târziu). La începutul celui de-al doilea trimestru de sarcină, dezvoltarea copilului este foarte avansată, iar șansele de avort spontan vor scădea simțitor.

Mărime: bebe e cât o păstaie.

Dimensiunile mele: la începutul săptămânii 14 aveam 54kg și 83cm în burul burticii, deci am crescut cu 0.5kg.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: