Calea mea către a fi mamă

3-9.10.2013

Simptome

Mai e un pic de greață, mai mult seara. Sânii sunt mai puțin dureroși. Merg destul de des la toaletă, mai ales că încerc să beau mai multe lichide decât de obicei. Din cauza faptului că am aproape 2 luni de când stau mai mereu în pat, mai am amețeli când ma ridic și mă simt destul de slăbită când stau ceva vreme în picioare. Asta mi se întâmpla și înainte (mă autodiagnosticasem cu hipotensiune ortostatică ușoară, adică scade tensiunea și crește pulsul când mă ridic brusc…dar e o chestie destul de frecventă la multă lume) dimineața și după 10-15 minute de stat în picioare trecea. Acum probabil îi ia ceva mai mult corpului meu să se adapteze la a sta în picioare.

Vizite la medic/analize 

A venit rezultatul de la antiFXa, și e 0.38 (valori de referință pentru Clexane multidoză: * scop profilactic: 0.1-0.4, * scop curativ: 0.4-1.1). Se pare că mă încadrez în limite…ușor spre limita superioară, deci am interpretat eu că fac o doză mărișoară de Clexane pentru nevoile mele. Cât timp e în limite, sunt ok să continui cu doza asta. Mi-a răspuns și doamna dr Uscătescu (specialist hematolog) și mi-a spus să reduc Aspenter-ul la 2/săptămână și să iau 3 Cetebe/zi.

Am fost la ecografia pentru dublu test la 12 săptămâni și 6 zile și lucrurile arată mai bine: placenta e mai bună și când am întrebat de decolare a zis că la vârsta asta nu mai contează. Pfiu. Pot să încep să mă mișc, dar oricum nu o să mă avânt la chestii grele. Chiar a fost o vizită cu vești bune. Parcă tot nu mă pot bucura deplin, dar m-am mai liniștit cu gândurile negre. Alte măsurători: frecvență cardiacă 174, CLR (bebe) 69mm, echivalentul a 13 săptămâni și o zi, translucență nucală 1.9mm, unghi facial 79grade, os nazal prezent, translucență intracraniană 2.3 mm, A-wave pozitiv, PIV 0.68, TAV 12,7cm/s. Habar n-am ce sunt majoritatea din ele, dar medicul n-a zis că ar fi ceva rău. Aaa, și tot băiețel pare să fie.

Scan_20131010_195344

Ecografie la 12 săptămâni și jumătate

Tratament

Femibion 1/zi, Acifol 1/zi, Magneziu cu B6 1/zi, Aspenter 2/săpt, Utrogestan 200 3/zi, No Spa la nevoie (cel puțin 1/zi), Clexane  0.4 /zi. Cetebe cu Zinc 3/zi

Sentimente

Pentru că urmează dublu test (test care determină riscul ca bebe să aibă sindrom Down) m-a pălit să citesc pe subiectul ăsta pe un forum. E foarte dureros să trebuiască să alegi, așa că prefer să aștept rezultatul și să nu investighez mai departe.

A venit prin poștă comanda pe care o așteptam: AngelSounds, aparat Doppler pentru a asculta pulsul lui bebe de acasă (am să îl descriu într-o postare separată). Am citit că nu e bine să exagerezi cu folosirea lui, așa că ascult 15 secunde zilnic. Mi-e suficient să știu că e tot acolo și că inima îi bate în ritmul obișnuit. E foarte greu să mă abțin, că l-aș folosi toată ziua, dar e suficient și atât.

Am primit în sfârșit vești bune de la ecografie. Nu mi-a plăcut că nici nu s-a mai uitat cum mai stau cu decolarea, pentru că eu am primit recomandările pentru Aspenter de la dna dr. Uscătescu depinzând dacă e sau nu decolarea. O să continui cu 2 Aspenter / săptămână și de îndată ce primesc rezultatul de la dublu test o să îi trimit din nou un mail doamnei dr. cu ultimele noutăți.

Dezvoltarea puiuțului 

Sfârșitul săptămânii 13 marchează sfârșitul primului trimestru. Bebelușul tău a ajuns la 5.4 centimetri în lungime și cântărește cam 14 grame. În această săptămână fața copilului tău capătă contur, pe măsură ce bărbia și nasul devin mai nete. Viteza inimii se poate accelera puțin în această săptămână. În această perioadă se dezvoltă și unghiile. Ochii, ce se formează inițial pe părțile laterale ale capului, încep să se apropie unul de celalalt la nivelul feței și urechile sunt aproape în poziția finală, pe părțile laterale ale capului. Intestinele bebelușului, care au crescut atât de rapid încât pătrund în cordonul ombilical, vor începe să migreze spre cavitatea abdominală începând din această săptămână. Rinichii încep să secrete urina ce se acumulează în vezica urinară. Celulele nervoase încep să se multiplice rapid și încep să formeze sinapsele (legături neuronale la nivelul creierului). Cea mai importantă modificare în dezvoltarea bebelușului tău de această săptămână o reprezinta reflexele. Micuțul tău învață acum să strângă pumnul și să-l deschidă, știe să-și îndoaie degetele, poate face cu gurița mișcări care imita suptul, iar mușchii oculari se încordează. Bebelușul tău tresare dacă tu îi dai un imbold prin burtică, doar că tu nu îl poți simți încă.

Mărime: bebe e cât o limetă (lămâie verde).

Dimensiunile mele: la începutul săptămânii 13 aveam 53.5kg și 83cm în burul burticii (fix la fel ca săptămâna trecută, dar simt că măsurătoarea aia în jurul burticii e foarte întâmplătoare – iese între 81cm și 85cm depinzând de cum stă centimetrul pe spate).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: