Calea mea către a fi mamă

26.09-2.10.2013

Simptome

Greața încă e, mai puțin, ce-i drept, dar e…deși mă așteptam ca la 11-12 săptămâni să dispară de tot. Apare mai ales când mi-e foame și mai ales seara. Sânii dor și nu prea. La finalul primului trimestru cică e normal să nu mai doară, dar trebuie să rămână tari…ceea ce eu nu prea știu să apreciez pentru că având sânii mici sunt mereu tari.  Am avut niște amețeli așa …ciudate, cum am mai avut eu într-o perioadă stresantă din viața mea, dar spre deosebire de atunci când a durat luni întregi, acum a fost doar vreo 2 zile.

Am observat și că am vise mai ciudate și mai realiste. Ceea ce am auzit că este normal.

Vizite la medic/analize 

Mi-a venit rezultatul la repetarea analizei de urină și se pare că nu am nicio infecție urinară. Am plâns de bucurie când am văzut rezultatul…da, atât sunt de sensibilă. Am făcut și analiza pentru Anti factorul X, ca să văd dacă e bună doza de Clexane pe care o fac. I-am mai trimis un mail doamnei dr. Uscătescu, pentru că am auzit că altor fete le-a răspuns…chiar repede. Eu am trimis acum 2 zile din nou și încă nimic. M-aș duce la București dacă n-aș fi țintuită la pat.

Tratament

Femibion 1/zi, Acifol 1/zi, Magneziu cu B6 1/zi, Aspenter 1/zi (am mari întrebări cu privire la Aspenter, cică dna dr Uscătescu vrea mai rar), Utrogestan 200 3/zi, No Spa la nevoie (cel puțin 1/zi), Clexane  0.4 /zi. Cetebe cu Zinc 1/zi

Sentimente

Acum sunt foarte îngrijorată pentru placentă. Cică decolarea aia nu e deloc bună pentru placentă…Și m-am apucat de căutat ecografii pe net. Cea mai sugestivă pe care am găsit-o pe net este asta. Ecografia mea seamănă cumva cu ea, dar aici spune că acel spațiu negru ca un arc de cerc nu ar fi decolare, ci niște vase de sânge. Dar cum să îi propun varianta asta medicului?

Azi am avut surpriza ca să mi se întoarcă un concediu medical, pentru că era corectat și mâzgălit. Plus, două concedii de pe septembrie sunt la limită. Am plâns din nou. Chiar nu am nevoie de mai mult stres decât am deja cu placenta asta. Plus că bănuiesc că problemele de genul ăsta înseamnă că trebuie să stau și mai mult în pat, poate toate sarcina. Și as sta fără probleme, dar pentru asta o să trebuiască să merg la comisie pentru concediu medical de peste 90 de zile pe o perioadă de un an.

Dezvoltarea puiuțului 

Din saptamana a 12-a de sarcină până la naștere copilul nu se mai numește embrion, ci făt. Copilul tău este acum aproape complet format,  măsoară circa 5 centimetri și cântărește cam 7 grame. Are toate organele la locul lor și începe din acest moment o creștere spectaculoasă. Pielea lui este încă transparentă și se pot vedea prin ea multe vase de sânge. Unele dintre oase încep să se întărească și alveolele dentare micuțe încep să apară sub gingii. Din acest moment până în săptămâna 20 (jumătatea sarcinii) copilul va crește în greutate de 30 de ori și își va tripla lungimea. Pentru a face față acestei creșteri rapide, vasele de sânge din placentă se măresc și se înmulțesc pentru a furniza elementele nutritive de care are nevoie copilul. Degetele de la mâini și de la picioare s-au separat și curând va fi capabil să închidă și să deschidă pumnul. Deja lovește și se întinde, iar mișcările lui sunt atât de fluide încât pare un balet în apă. Aceste mișcări vor crește în intensitate pe măsură ce corpul lui se dezvoltă, iar funcțiile lui devin din ce în ce mai bine definite. Urechile copilului își schimbă poziția, urcă și se mută pe părțile laterale ale capului, iar organele reproductive se dezvoltă într-un ritm accelerat. La sfârșitul săptămânii, mugurii genitali externi (minusculi deocamdată) se transformă fie în penis fie în clitoris și labiile mari, care pot fi recunoscute. Pe măsura ce se dezvolta diafragma, micuțul din burtica ta poate începe să sughițe. Deoarece este încă atât de mic, tu nu vei simți niciunul dintre “exercițiile” lui din viața intrauterină până între săptămânile 16-20.

Mărime: bebe e cât o smochină coaptă.

Dimensiunile mele: la începutul săptămânii 12 aveam 53.5kg și 83cm în burul burticii (la fel ca săptămâna trecută ca greutate și cu 1 cm mai mult).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: