Calea mea către a fi mamă

Sarcina mea: săptămâna 7

22-28.08.2013

Simptome

Simptomul cel mai pregnant e greața. N-o am în fiecare zi la fel de intensă și tocmai asta mă îngrijorează. Dacă nu simt greața încep să controlez celelalte simptome: sânii dureroși (da, sunt), balonare (în fiecare zi). Acum sunt în concediu (bine, stau în pat acasă, halal concediu 🙂 ), dar dacă aș fi la serviciu mi-ar fi greu în perioadele de greață. Mi-am comandat niște brățări speciale pentru rău de mișcare și se zice că au efecte bune și asupra grețurilor din sarcină…vom vedea.

Vizite la medic/analize

Am recoltat sânge ca să văd ce mutații de trombofilie am (analizele se vor trimite la Genetic Center la Cluj și costă 850lei)

Tratament

Femibion 1/zi, Acifol 1/zi, Magneziu cu B6 1/zi, Aspentez 1/zi, Utrogestan 200 3/zi, No Spa 2-3/zi, Clexane 1/zi și Cetebe 1/zi.

Sentimente

Nu am avut nicio sângerare și asta o iau ca pe un semn bun. Însă greața nu mai e la fel de constantă ca înainte și mi-e teamă să nu se fi oprit din evoluție (mai ales că asta se întâmplă cel mai frecvent la trombofilia de care sunt suspectată, uneori chiar cu tot cu tratamentul cu Clexane). Eu am însă o presimțire așa că nu am nicio mutație de trombofilie…acum nu știu cât de frecvente sunt mutațiile astea, dar parca prea toatele belelele pe mine, na… pe asta poate n-o am. O să văd concret peste vreo 2 săptămâni când vine rezultatul analizei.

În rest, sunt foarte stresată pentru ce o să fac când e gata concediul de odihnă: să continuu să lucrez de acasă, o să fie angajatorul de acord, să merg totuși la serviciu și să vin în pauza de masă acasă și să stau culcata vreo oră. Bine, totul depinde de ce o să zică și medicul la controlul de luni, dar parcă văd că zice tot așa ceva vag, trebuie să te odihnești, trebuie să stai cât mai mult culcată. Dar nu: îți dau concediu medical pentru sarcină cu risc. Și atunci cum? E chiar o situație dificilă.

Dezvoltarea puiuțului 

În săptămâna 7 embrionul are un cap supradimensionat cu pete întunecate în zonele unde încep să se formeze ochii și nările. “Gropile” superficiale situate în regiunile laterale ale capului arată locul unde se vor forma urechile, iar brațele și picioarele apar ca niște muguri. Mâinile și picioarele prezintă o membrană groasă între degetele în curs de dezvoltare, dar în curând ele se vor diferenția mai bine. Dedesubtul deschizăturii ce va forma mai târziu gura copilului sunt niște mici pliuri unde se vor dezvolta ulterior gâtul și mandibula (în interior, încep sa se formeze amigdalele și corzile vocale). Inima bebelușului (care a început să se dividă în camere drepte și stângi) bate cu un ritm de 100 – 130 de bătăi pe minut – aproape de doua ori mai repede decât a ta – și sângele începe să circule prin organismul lui. Intestinele încep să se dezvolte și încep să apară și mici arii respiratorii la nivelul unde se vor dezvolta plămânii. Până acum, tubul neural al spatelui s-a închis complet. Cutia craniană este umpluta rapid de creierul aflat în expansiune. Creierul va forma regiuni distincte iar câteodată unii nervi cranieni sunt vizibili. Apar și 40 de blocuri de țesut de-a lungul liniei mediane a fătului. Ele vor forma țesut conjunctiv, coastele și mușchii spatelui și porțiuni laterale ale corpului. Copilul începe sa-și formeze și fibre musculare. Pe la jumătatea săptămânii acesteia este posibil ca el sa înceapă sa-și miște membrele micuțe.

Mărime: bebe e cât o sămânță de linte.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: