Calea mea către a fi mamă

8-14.08.2013

Deci, a doua lună după FIV mi-am luat alt set de teste de ovulație din cele digitale. Am început să le fac din ziua 10 și deja în a 11a zi a ieșit pozitiv (adică ovulația va avea lor în ziua 12). M-am întristat puțin pentru că asta însemna că iar o să am un ciclu de 26 de zile, ceea ce oglindea, după spusele medicului, rezerva mea ovariană proastă. Am făcut ce era de făcut și apoi m-am pus pe așteptat. Pentru prima oară în anii ăștia de încercări am reușit să rezist până la ziua a 14a după ovulație să fac testul (de obicei începeam mai devreme să le fac). M-am trezit pe la 6 fără ceva că deja aveam emoții și l-am făcut. Și pentru prima dată un test de sarcină nu și-a mai bătut joc de mine arătându-mi doar o liniuță…erau 2 și foarte clare. M-am dus cu inima până în gât la soțul meu și i-am zis că testul e pozitiv. Nu îi venea să creadă nici lui. L-am trimis (la 6 dimineață) la o farmacie non-stop de prin centru ca să ia alte teste, să repetăm. Pozitive și astea. Am fost și am recoltat betaHCG. Nu aveam nicio îndoială că va ieși pozitiv. Întrebarea era doar dacă se va dubla după 48 de ore ca să indice o sarcină evolutivă.

În ziua cu pricina (joi) a ieșit 405. Puțin chiar prea mare pentru cele fix 4 săptămâni de sarcină pe care le aveam. Am început să caut ca disperata ce înseamnă când ai betaHCG prea mare. Se pare că poate indica o sarcină molară, o chestie foarte nasoală, cu complicații care pot ajunge până la cancer. Cum se formează o astfel de sarcină: prin fertilizarea unui ovocit gol. Hmmm, de astea știu că am, așa că m-am panicat din nou.

Trebuia să repet analiza la 48 de ore, adică sâmbătă dimineața. Doar că rezultatele ar fi venit abia luni. N-am putut rezista și am făcut-o vineri după-amiază, cam la 30 de ore de la prima analiză. A ieșit 736, deci prea mare… dacă e sarcină molară?!

În weekend m-am simțit ok, doar că simțeam o mică durere în stânga în dreptul ovarului și de-acum mi-era teamă că e extrauterină și că e prin trompă (trompa mea stângă era cam înfundată). Luni m-a durut mai tare în stânga, dar seara urma să mă vadă rezidenta ecografic și să-mi zică unde e și ce e. Am făcut luni dimineață betaHCG din nou. Știam că dacă valoarea iese în același trend crescător, nu prea are cum să fie extrauterină. După mii de refresh-uri la pagina cu rezultate, am văzut că e 2790, deci a crescut cam în același ritm, mare de altfel (perioada de dublare 34h).

Luni seara (la 4 săptămâni și 4 zile calculând cât a fost de la ovulație + 2 săptămâni) am fost  la eco. S-a văzut sacul gestațional, dar și o mare zonă de decolare. Asta cică mă pune la risc de avort spontan. Parcă nici n-am mai putut să mă bucur că totul e ce trebuie și unde trebuie la vestea asta. Și după ce s-a uitat mai bine a zis că parcă se văd 2 saci gestaționali. 2??? Cu AMH-ul meu??? Ne-a spus că există o mare probabilitate ca unul să se resoarbă, dar…anyway, e o minune.

Ecografie 5 saptamani sarcina gemeni

Concluzia: stimularea ovariană de la FIV mi-a ‘tunat’ ovarele, care funcționează foarte bine ceva vreme după o astfel de intervenție. În plus, diphereline-ul a făcut mediul din uterul meu mult mai prielnic, plus că mi-e desfundat trompa stângă (probabil înfundată cu aderențe de la endometrioză) pentru că de la ovarul stâng a/au pornit ovocitul/ovocitele. Oricum, decolarea aia îmi stă în coaste. Rezidenta mi-a mai spus să stau culcată cât pot de mult, 3 utrogestan/zi, 2-3 no-spa/zi pentru că există și niște contracții ale uterului (cred că durerea asta de spate pe care o simt în fiecare seară e de la mini-contracțiile astea, care nu sunt bune deloc).  Așa că iau medicația, mă odihnesc mult după serviciu, mă rog și sper.

În ceea ce privește simptomele, am avut ceva senzații de greață într-o zi și atât. Acum mă îngrijorează faptul că nu mai am senzația aia deloc, îmi trec tot felul de gânduri prin cap. Aaaa, și seara mă doare spatele ca la ciclu, doar că nu la fel de intens. Mă sperie și durerea asta pentru că mi s-a spus că înseamnă că uterul se contractă și asta nu e de dorit.

Și nu mă pot abține să nu vă împărtășesc ce am citit toată săptămâna:

Acum bebelușul tău este un embrion ce măsoară 1-2 mm dar conține câteva mii de celule ce continuă să se înmulțească într-un ritm rapid. În zilele ce urmează celulele se specializează, din partea externă a embrionului se va dezvolta tubul neural – precursorul sistemului nervos, creierului, măduvei și nervilor, din partea mijlocie a embrionului se vor forma inima și sistemul circulator, iar din partea interna, plămânii, sistemul digestiv, ficatul.

Și varianta scurtă: bebe e cât o sămânță de mac.

Lămurire: eu am avut prima zi a ultimei menstruații pe 13 iulie, dar pentru că știu că am ovulat în ziua 12 consider că sarcina mea are cât timp e de la ultima menstruație + încă 2 zile (adică atât timp cât a trecut de la ovulație + 2 săptămâni). Asta doar în calculele mele (pentru blog, pentru aplicațiile de sarcină de pe telefon 🙂 ). În actele oficiale ale medicului sarcina are cât timp e de la ultima menstruație.

Advertisements

Comments on: "Sarcina mea: săptămâna 5" (4)

  1. Felicitari!Sper ca esti bine.Ce s-a mai intamplat in continuare?Ai tinut sarcina?

  2. Buna, felicitari pt bebita ta, sa fie sanatoasa si sa va faca fericiti.
    Chiar azi din intamplare am dat peste blogul tau, eu fiind disperata sa caut poze cu ecografii din saptamana 5 de sarcina. Long story short..am aflat pe 22 iulie ca sunt insarcinata, am fost de 2 ori la ginecolog pana acum, doua ecografii transvaginale, in ambele se vede doar saculetul gestational,fara embrion..mi s.a spus sa nu incep sa ma agit, dar sunt fooooarte stresata ca poate fi sarcina oprita din evolutieChiar si doctora a spus ca de asta ii este frica si ca mai exista posibilitatea ca sarcina sa fie inca mica si sa nu se vada..si acum tot ce imi ramane sa fac e sa sper si sa astept consultul de peste o saptamana.
    Sper ca nu te.am deranjat cu post.ul meu, chiar imi este greu avand in vedere ca nu prea am spus nimanui de frica..

    O zi frumoasa sa ai si multa grija de minunea ta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: