Calea mea către a fi mamă

Prima lună după FIV

Da, a fost dezamăgire. Dar mi s-a spus că șansele de concepere naturală după un protocol FIV sunt foarte mari. Așa că am început luna cu multă speranță. Mai ales că în prima zi de menstruație nu m-a mai durut spatele, aproape deloc. De la o durere ce nu putea fi suportată decât cu antiinflamatoare până la o vagă senzație dureroasă, e o mare diferență. Simțeam că Diphereline-ul și-a făcut efectul și mi-a pus endometrioza cu botul pe labe.

Am căutat prin farmacii în primă fază teste de ovulație. Mai folosisem din cele de la Oview, dar nu se mai găsesc în farmacii. Am luat în cele din urmă o cutie de teste de ovulație Clearblue digital. Au fost foarte scumpe (110lei), dar am zis că luna asta e foarte importantă și la cât am cheltuit luna trecută, ce mai contează.

Nu știu dacă ați făcut teste de ovulație, dar e foarte important când le faci să știi cât de lung e ciclul tău în medie, ca să știi când să îl faci pe primul (e un grafic în instrucțiuni care îți spune în funcție de lungimea ciclului când să faci primul test). Eu am avut în lunile dinainte de Diphereline o menstruație de cam 25-26 zile (cică și asta  ar fi un semn al rezervei mele ovariene proaste), așa că am început conform graficului în ziua 7. Și tot au ieșit negative, în ziua 8, 9, 10, 11, 12… Îmi făceam probleme că poate corpul nu a intrat încă într-un ritm normal sau că poate nu o să ovulez. Surpriza a fost că în ziua 13 testul (ultimul test din cutie!!!) a ieșit pozitiv (apropos, sunt foarte bune testele astea digitale, arată foarte clar dacă e pozitiv sau negativ, nu mai trebuie să compari nuanțele liniilor de pe test, chiar a fost o investiție foarte bună).

Am profitat de perioada de ovulație și apoi am încercat să mă mențin calmă și să îmi văd de serviciu, să nu mai fac o obsesie din a aștepta ziua de testare. Timpul a trecut relativ ușor și, chiar dacă mi-am propus să nu mă mai gândesc, tot mi se părea că simt diferite mici simptome de sarcină. A venit și ziua de sâmbătă și am făcut și testul. Cu mai puține speranțe decât la începutul lunii pentru că mă încercau niște simptome specifice. Alb ca laptele în zona liniei de test. Aproape că am fost mai dezamăgită decât la FIV, atât de greu mi-a picat. Aveam încredere că lucrurile s-au mai reglat în corpul meu și că vom reuși să ne împlinim visul fără să mai trebuiască să trecem vreodată prin încercarea unui nou FIV.

De-acum, ne-am propus să mergem la Gynera în București (prețurile sunt mult mai mari decât la Omini, dar sper ca și calitatea să fie pe măsură), pentru că oferă posibilitatea să facem mare parte din monitorizări în Iași. Sper să ajungem luna asta.

Later edit: Și cum, după asta, să afli că o cunoștință e însărcinată? Cum să reacționezi și cum să digeri vestea asta?

Advertisements

Comments on: "Prima lună după FIV" (9)

 1. ariadne said:

  Iti admir determinarea de a merge mai departe in lupta ta si iti doresc mult succes. Nu multe au norocul de a reusi din prima. Ma bucur ca ai ales clinica Gynera pentru a continua tratamentul, dupa cum ti-am mai spus sunt profesionisti, eu am reusit, am acum sarcina gemelara de aproape 9 sapt, am facut fiv cu dr. Codreanu. Ei au si posibilitatea de cultivare pana la st de blastocist ceea ce mareste sansele de implantare. Ce bine ca poti face eco in Iasi, te scuteste de drumuri.

 2. sa te bucuri pentru ea. altfel o s ate manance de vie supararea. bucura-te ca altcineva poate. sper sa mearga la gynera mai bine. iti tin pumnii. eu merg la medlife. la gybera am auzitca pun blastocisti de 5 zile ceea ce iti da mai multe sanse. tu mai ai chisturi sau s-au resorbit cu dipherelline?

  • Catalina said:

   Cine poate sti? I-am sugerat medicului sa mai fac un rmn si a zis ca nu e cazul, cica sa nu fac din asta o obsesie…

 3. funny doctorul tau…s anu faci o obsesie? nu cred ca sunt deloc mari daca nu se vad la ecografie

 4. felicitari…ma bucur atat de mult. am vaz mesajele tale pe SOSI.

 5. Ce mai faci.M am obisnuit sa intru pe blogul tau, la care am ajuns cautand info despre infertilitate.Sper ca esti bine…mi ar placea sa mai scrii ce mai faci, daca te ai dus la Chisinau etc
  Numai bine!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: