Calea mea către a fi mamă

FIV ziua 22

De acum nu prea mai am ce să vă povestesc, nu se mai întâmplă nimic până pe 18. Dar vreau să fac clare niște lucruri care, pentru cei care nu cunosc în amănunt procedurile unei fertilizări in vitro. Deci, nu sunt însărcinată!!! Faptul că am transferat 2 embrioni nu înseamnă că sunt însărcinată (din păcate). Ca să fiu, lucrurile trebuie să evolueze cam așa: embrionii să se dezvolte mai departe, să se implanteze în endometru, corpul să devină conștient de acest lucru și să secrete un hormon specific care dictează schimbările din corp, prevenirea menstruației etc. Asta durează cam două săptămâni, începând cu ziua concepției. Așa că pe data de 18 iunie o să fac o analiză de sânge care să detecteze hormonul hCG și abia atunci se confirmă sarcina.

Nu vreau să vă spun câte se pot întâmpla ca lucrurile să nu meargă bine către un hCG pozitiv, asta pentru că asta e un mister uneori și pentru medici. Ca să fie și mai clar, vă arăt un grafic care e în broșura pe care mi-a dat-o medicul la începutul FIV-ului. Deci, dacă 100 de cupluri încep această procedură, câți sunt arătați în grafic ajung la etapele precizate.

fiv

Deci suntem abia în cei 90% care fac embriotransfer. Cam o treime din aceștia ajung să își țină bebelușul în brațe. Aaa, și să nu uit, majoritatea fac transfer, pun cam 3 embrioni de cea mai bună calitate. Eh, dar fiecare cu norocul lui. Și cred că și cineva de sus mai are un cuvânt de spus în toată treaba asta.

Advertisements

Comments on: "FIV ziua 22" (9)

 1. Stim pe unii care au pus 3 embrioni cat B. Si s-au prins toti 3 😀
  Iti tin pumnii si incearca sa nu faci (pipi) teste prea devreme.

  • Catalina said:

   Mersi!
   Încerc să nu fac, mai ales ca o sa fiu plecată de acasă, poate reușesc să mă iau cu altele.

 2. Sa-ti zic la noi. Pana la beta stare de oboseala, pipitest negativ (vreo 3-4). Doar unul s-a pozitivat fffff putin aproape ca era imaginatia. Parca si niste batai cam ciudate la inima probabil ca organismul avea niste hormoni noi in el. A 2-a zi mici pete rozalii…gata vin uratii. De fapt era de la implantare si beta hcg nu a mintit: 225.

 3. ariadne said:

  Cum te mai simti? E foarte grea asteptarea…eu am trecut printr-o stare groaznica de depresie la 2-3 zile de la transfer. Eu trebuie sa fac beta maine dar am fost mai linistita ultimele zile. Nu am avut rabdare si am facut teste chiar daca dna dr mi-a zis sa nu testez pana la beta. De duminica, 5 zile de la transfer de z5 ies pozitive. Stiu ca nu e recomandat sa faci pt ca fiecare organism e diferit si poate sa nu iasa chiar daca esti gravida. Eu am trisat putin, da am avut si noroc si m-am mai linistit. Oricum emotii sunt in cont, cum va fi beta? daca se dubleaza la 48 h? etc. Iti doresc si tie numai bine, optimism, rabdare si rezultatul mult dorit.

  • Catalina said:

   Felicitari! O sa fie bine si beta cu siguranta. Zi-mi, ceva simtpome ai? Pe mine ma ingrijoreaza ca nu am nimic…

   • ariadne said:

    Nu am avut simptome pana la 5 zile dupa transfer. In noaptea de dum spre luni m-am balonat si am avut crampe destul de puternice, nu am putut dormi. De atunci sunt balonata, am abdomenul f umflat mai ales seara, am usoare dureri abdominale, iau no-spa cand se mai accentueaza. Am inteles ca asta se intampla o data cu cresterea valorilor hormonale hcg, asta am patit si dupa punctie. In mod bizar am si slabit chiar daca mananc bine, asta ma cam sperie ca am 48 de kg. Din ce am mai citit cele mai multe persoane nu au deloc simptome pana la 6 sapt, cel mult usoare dureri pre-menstruale.

 4. ariadne, ma bucur ca esti optimista, dar trebuia sa asculti si doctoru…nu te stiu si nu stiu daca ai facut fiv sau doar transfer de embrioni congelati…daca ai facut fiv, declansarea ptr punctie se face cu hormon hcg care persista in organism cateva zile deci pozitiveaza pipitestele…dar sa nu fiu pesimista si sa vii maine si cu un beta baban…o sa urmaresc aici! pooop…catalina, multa rabdare!

 5. ariadne said:

  larisa, da cunosc acest lucru, am declansat cu ovitrelle 6500 de ui. testul l-am facut la 11 zile de la declansare. in mod normal in 10 zile maxim iese din sistem. in plus liniutele se accentuau de la o zi la alta. acum sper ca hcg sa iasa in limitele normale si sa creasca cum trebuie. stiu ca si tu ai facut recent transferul. iti doresc mult succes si tie si catalinei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: