Calea mea către a fi mamă

Dimineață la (aproape) ora 9 am ajuns la Omini. Era să întârziem pentru că prin centru pe-acolo este IMPOSIBIL să parchezi mașina.

M-am instalat, am golit vezica, am semnat actele. A venit apoi și medicul și am făcut ecografie să vedem dacă foliculii mai sunt sau nu. Erau acolo, doi pe dreapta și unul pe stânga. Apoi mi s-a pus branula, mi s-a injectat anestezicul. Nu am adormit, eram doar amețită și tulbure. Apoi am început. A scos tot din primul folicul și într-un minut am auzit vestea că e gol. A scos apoi și din al doilea și a zis că e ceva. Apoi a scos și din al treilea și a găsit ceva în urma unei tehnici de flush sau ceva de genul, în care se injectează din nou în folicul niște ser, ca să îl “clătească”. Apoi am mai auzit ceva de imatur/postmatur. Apoi ceva de 2 buni. Eram mulțumită cu 2 buni.

Booon, am mai stat câteva ore în rezervă ca să îmi revin din anestezie. Doctorul îmi spusese să îl sun când îmi revin. L-am prins doar pe la 5 la telefon. Mi-a zis că unul din cei doi “buni” era “atipic” (imatur/postmatur), așa cum auzisem acolo în sală. Se pare deci că am rămas doar cu unul căruia i s-a făcut ICSI. M-a lovit cam nasol vestea asta, la 2 mai vedeam o șansă, dar la 1…deja e greu și să mai sper. Nici nu vreau să îmi fac încă planuri pe viitor, despre unde și când aș mai încerca, din superstiție. Așa că stau, de parcă aș fi legată de mâini și de picioare, așteptând ziua de mâine.

Advertisements

Comments on: "FIV ziua 18 – Puncția" (6)

 1. Gianina said:

  Capul sus Cristina,incearca sa fii optimista dar si realista in acelasi timp.Numarul mare de de foliculi si ovocite si apoi de embrioni nu iti garanteaza reusita.Eu am avut noua embrioni foarte frumosi de calitate A ,am facut trei transferuri pana acum,mai am doi congelati si…nimic.
  Fii pozitiva si crede in embrionasul tau luptator.Partea cea mai grea abia de acum incepe…asteptarea mie mi s-a parut ingrozitoare si inca de trei ori…

  • Catalina said:

   Mersi! Încerc să mai sper, dar mi-e tare frică să nu fiu foarte dezamăgită la final.

   • Gianina said:

    Abia ai urcat in carusel…doua saptamani o sa oscilezi intre extaz si agonie,intre teama si speranta…si toate sentimentele si senzatiile vor fi amplificate de imensa cantitate de hormoni ingurgitati,injectati sau aplicati…dar sa speri pana in ultima clipa.

 2. in ziua punctiei ai facut analiza progesteron?

 3. scuze, am vrut sa spun in ziua declansarii

  • Catalina said:

   Da, am făcut. E scris printr-o postare, dar nu mai știu care. Cât ar trebui să fie?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: