Calea mea către a fi mamă

Am început ziua cu setul de analize și i-am rugat din nou să mi le trimită în aceeași zi (iar îmi spuseseră că mi le dau peste o zi)…sunt laborator care se respectă sau ce sunt?

Când m-am întors, m-am dat pe burtă cu Oestrogel așa cum mi s-a recomandat. Nu prea știu cu cât să mă dau, că e cu dozaj. În fine, am pus și eu cât m-a dus capul.

Apoi gonapeptyl la 9.

La serviciu am fost ok. Pe la prânz mi-am luat Oerstrogelul la baie și m-am dat (trebuie de 2-3 ori pe zi). N-am mai simțit atâta nerăbdare ca data trecută când urma să merg la ecografie, că știam că mare lucru nu are ce să se schimbe…hmm, mă înșelasem!!!

Am primit rezultatele pe la 6, și de sâmbătă și de luni. Sâmbătă: Estradiol 197, Progesteron 1.54, LH 0.26, luni Estradiol 485!, Progesteron 2, LH 0.28.

Seara am fost și am făcut Menopur-ul pe la 6.30 (nu m-a durut aproape deloc, o mai vreau pe asistenta asta!). A rămas să revin la ecografie. Mi s-a spus să s-a decalat programul cu vreo 2 ore, iar eu eram programată la 8. Am stabilit cu asistenta să mă sune când aproape trebuie să intru și așa a și făcut. Am așteptat doar vreo 10-20 de minute, ceea ce e record (bun) la medicul meu.

Ecografia a zis așa: pe ovarul drept (unde erau toți cei trei foliculi ai mei) sunt acum 2. Frumoși și mari ce-i drept (13mm), dar 2??? Mi s-a părut mie de sâmbătă când mi-a făcut rezidenta ecografie că a găsit 2 și apoi a tot bâjbâit după al treilea și când l-a găsit mi se părea că de fapt e tot unul dintre cei 2 inițiali. Da, cred că așa a cam fost. În fine, deci veste proastă. Doar că pe ovarul stâng se vedeau 2 foliculi mititei (4mm și 6mm). A fost o surpriză plăcută pentru mine, pentru că mă uitasem un pic la ecografiile de la fostele stimulări și întotdeauna am avut foliculi doar pe ovarul drept, așa că mă gândeam că cel stâng e cam dus, gol, adormit. Se pare că nu e așa. Și chiar dacă or să fie mici la recoltare, poate să îi matureze într-un anume mediu și ar avea șanse să fie fecundați.

Aa, altă surpriză e că cică o să facă cel mai probabil ICSI și nu FIV. Adică o să injecteze spermatozoidul în ovocit. Pe la început când ne-am întâlnit, medicul a zis că e cam riscant, că poate să rupă cămașa ovarului, că mai bine facem FIV. Ieri era tot pro ICSI. O dă și el cum îi convine pe moment.

Eh, și endometrul, mama lui, e tot mic. Deși m-am dat de 3 ori cu gelul cu Estradiol, era cam 4,5-5. Medicul e destul de încrezător că o să crească, we’ll see.

Puncția va fi teoretic luni. Eu sper doar să nu fie prea târziu pentru foliculii cei mari…Om vedea.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: