Calea mea către a fi mamă

FIV ziua 7

Cred că m-am pronunțat prea devreme cu reacțiile adverse pentru ziua de ieri, pentru că la culcare m-a luat o durere de cap nasolă. Am dormit și nu prea din cauza durerii, dar nu puteam să iau vreo pastilă pentru că dimineață trebuia să merg pe nemâncate la analizele de sânge.

Dimineață cu capul praf m-am dus să îmi fac LH, FSH, progesteron și estradiol. Surpriza a fost când mi s-a spus că nu prea se poate să îmi dea rezultatele în aceeași zi, pentru că unul din medici este în concediu. Nasol, pentru că mi-ar fi trebuit azi. Am insistat totuși să încerce, poate-poate.

După-amiază am început să fiu foarte nerăbdătoare. Îmi făceam scenarii că n-o să pot să intru la medic, că e full la el și alte chestii. Pe la 4 m-a sunat rezidenta, care nu fusese vineri când făcusem Elonva. Nu mă văzuse în programările oficiale și se întreba de ce. A fost foarte drăguță că și-a amintit de mine. I-am spus că am fost trecută în catastiful de consultații speciale, că am făcut analizele și că îmi fac probleme că n-o să vină azi rezultatele. Mi-a zis să stau liniștită că medicul meu are o relație mai specială cu laboratorul și că o să mi le facă azi cu siguranță. Așa a fost, pe la 4 mi le-au trimis. Estradiol-66, FSH-29, LH-0.2, Progesteron 1.81.

La cabinet am ajuns pe la 6.30 și pe la 7 fără ceva a apărut medicul pe hol și ne-a spus, cerându-și scuze, că o să mai dureze vreo 20-30 de minute până intrăm (mustrarea de data trecută se pare că a avut puțin efect). A venit și a stat de vorbă puțin cu noi: a zis că a primit rezultatele de la analize și că Estradiolul e foarte mic, că ar fi trebuit să fie câteva sute și că se așteaptă să nu vadă mare lucru pe ecograf.

Ce s-a văzut: 3 foliculi de vreo 0.9 pe ovarul drept și nimic pe ovarul stâng. Nimic. Nada. Zero. E ovarul mai atacat de endometrioză, poate de asta. A zis că am reacționat sub așteptările lui la stimulare, dar mergem mai departe. Endometrul era de doar 2 mm!!! Probabil de la Diphereline. De la zero cât eram în menopauza asta indusă, e normal, părerea mea, ca endometrul să crească mai greu. Oricum, endometrul e la momentul ăsta pe locul 2 în grija noastră și a medicului. Am stabilit apoi și întâlnirea pentru sâmbătă, când o să îmi facă asistenta ecografia.

Pasul următor a fost injecția cu Menopur. A durut tare de tot. Și când am ajuns acasă am văzut că mi-a făcut-o cam pe mijlocul fesei și din câte știu nu e prea bine. Cred că o să îi atrag atenția data viitoare să o facă mai pe exterior, deși o să fie foarte penibil și neplăcut să îi atrag atenția.  Sper măcar să aibă efect Menopur-ul.

Cu siguranță sunt puțin dezamăgită de efect. Dar e mai bine decât nimic, cu siguranță. Acum, dacă Menopur-ul poate să pornească creșterea altor foliculi, nu știu. Medicul a zis că sunt șanse. Mi-aș dori să mă detașez puțin de FIV, să nu mă gândesc toată ziua la el, pentru că trebuie să am multă răbdare și dacă mă gândesc mereu la asta nu prea reușesc să fiu răbdătoare. Azi chiar mi-era greu să mă concentrez la serviciu de atâta nerăbdare. Trebuie să mă liniștesc puțin în sensul ăsta. De-acum cred că o să mă gândesc permanent cu teamă la injecțiile de seara, care dor așa tare 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: