Calea mea către a fi mamă

FIV ziua 6

Am făcut și dimineață injecția cu inhibitor (jumătate de fiolă de Gonapeptyl ca în fiecare dimineață).

Azi am fost ok, fără efecte secundare. Poate doar că m-a enervat unul în trafic și era să sar cu unghiile pe el…da, poate e de la tratament 🙂 Am cumpărat primele patru fiole de Menopur, doar că nu știu cum să le fac: medicul zice intramuscular, iar farmacista zice subcutanat. Și nici măcar nu mi-a dat seringă de la farmacie. Eu nu știam în ce formă se prezintă, credeam că e o seringă preumplută ca la Gonal F, dar de fapt e cam ca la antibiotice: o fiolă de lichid și un borcănel cu praf. Mâine o să le fac pe toate patru la cabinet și o să văd dacă aș putea să mi le fac singură pe cele din weekend.

Vă ziceam că am niște activități noi în program, pe care caut să le fac zilnic în perioada asta:

  • Stau la aer – în timpul săptămânii nu am timp să ies la plimbări, dar stau majoritatea timpului în balcon.
  • Fac exerciții de relaxare și vizualizare – l-am încercat pe cel gratuit de la Circle and Bloom și pe cel de la Anji Online. Acum îl folosesc mai mult pe primul, iar în perioadele de pauză din cadrul exercițiului ăstuia audio vizualizez ceea ce ar trebui să se întâmple în corpul meu la momentul în care sunt în cadrul tratamentului. În perioada asta îmi vizualizez foliculii care sunt recrutați și încep să crească.
  • Citesc cam 30 de minute din Biblie. Am început să citesc din ea în altă perioadă grea din viața mea, dar m-am lăsat la un moment dat. Se zice totuși că nu e bine să începi Biblia și să nu o termini, așa că mi-am propus să o continuu.
  • Scriu pe blog. E o formă de terapie la urma urmei, faptul că îți faci puțină curățenie în gânduri și în sentimente, că le exteriorizezi.

 

Advertisements

Comments on: "FIV ziua 6" (2)

  1. Gonal F (am folosit) are si varianta de doza unica cu praf si lichid. Asa ca atunci cand a trebuit sa-mi fac din astea mi-am luat de la farmacie seringa si ac de insulina. Sunt foarte mici (cred ca maxim 5 ml, nu stiu cat are la tine un Menopur preparat) iar acul nici nu-l simti, exact ca la penul de Gonal.

    Totusi nu stiu daca acel ac atat de mic este potrivit pentru intramuscular. Mult succes in continuare!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: