Calea mea către a fi mamă

În decembrie 2012 am făcut prima și singura inseminare artificială, la Omini Clinic Iași. A fost a treia lună de încercări controlată medical.

Medicația a fost cu Gonal F 37.5 unități pe zi din ziua a doua a ciclului menstrual până în ziua a zecea. Am făcut în cadrul acestui ciclu o singură ecografie – în ziua 10. Aveam pe ovarul drept un folicul de 15 mm și un endometru de 0.74 cm. Mi s-a spus că sunt niște măsurători bune așa că am făcut planul pe mai departe.  În ziua a douăsprezecea la ora 4 dimineața mi-am făcut o injecție de Ovitrelle (injecție care declanșează ovulația la 36 de ore de la administrare) pentru ca la ora 4 după-amiază în ziua a treisprezecea să facem inseminarea.

Oricum, eu fiind informată, mi-am dat seama că poate ar fi trebuit urmărită mai îndeaproape evoluția mea…poate și un inhibitor de ovulație ar fi fost indicat pentru ca să nu ovulez mai devreme decât ziua socotită. În fine…să vă zic mai devreme.

Soțul meu a fost în ziua cu pricina la ora 2 și a dat o probă, care a fost apoi prelucrată prin un procedeu special pentru a o îmbunătăți. Pe scurt, din 3 ml cu 30 milioane spermatozoizi/ml de tip A(mobilitate rapidă) a rezultat 0.65 ml cu 120 milioane/ml de tip A. A fost o probă foarte bună și m-am tot uitat pe hârtia aia ca să vizualizez mai bine rezultatul pozitiv al inseminării 🙂

Eu am ajuns la cabinet la ora 3.30, doar că nu am început decât pe la 4.30. M-am enervat îngrozitor că am ratat ora 4…mi se părea că am ratat tot pentru acea jumătate de oră-o oră. Cine știe, poate chiar a contat. Mi s-a făcut o injecție cu No Spa pentru a relaxa musculatura din zona pelvină. După câteva minute am intrat în sală cu mare teamă (după experiența histerosonografiei)și cu mulți nervi, probabil alt motiv pentru care șansele mi-au scăzut. Mi s-a introdus un cateter în uter și apoi s-a injectat proba. M-am ridicat de pe masa ginecologică și m-am așezat pe un pat de alături unde am așteptat culcată 30 de minute . Nu mi-a convenit că a trebuit să mă ridic la un minut după transferul ăsta, aș fi vrut să stau pe loc pentru cele 30 de minute. Apoi cât am stat pe patul acela mi-a fost extrem de frig, eram cu picioarele goale. Doar că nu era absolut nimeni prin camera aceea sau pe lângă ca să pot să cer cuiva de îmbrăcat (hainele mele erau într-o rezervă din o cameră alăturată).

Am avut mari speranțe, mai ales că urmam să fac testul de sarcină pe 24 decembrie și speram că o să avem o minute de Crăciun. Speranțele mele s-au mai stins pe 21 decembrie când am primit primul rezultat de la AMH de 0.1. Da, a fost un Crăciun trist, nu știam unde s-o mai apuc cu rezultatul acesta de la AMH, mai ales că l-am făcut eu de capul meu, nu recomandat de medicul meu. Până la urmă am acționat și am schimbat medicul.

Prețul (din ce îmi mai amintesc) a fost cam așa:

 • Gonal F – 550 lei
 • Ovitrelle – 180 lei
 • Inseminarea-900 lei
 • Ecografie+consultație -200 lei

Deci total de aproximativ 2000 lei.

Advertisements

Comments on: "Inseminare artificială" (7)

 1. Bani aruncati pe fereastra. Si noi am facut de 3 ori inseminare. Degeaba. Pana la urma am ajuns la FIV. FIV 1 nereusit. FIV 2 reusit si facut dupa o histeroscopie in care s-au scos radacinile unui polip. Cica dupa vreo 2 luni sunt sanse mai mari ca embrionul sa se implanteze dupa embriotransfer. UIU inseamna bani si sperante pierdute.Va doresc tot binele. Sa va ajute Dumnezeu!

 2. Catalina said:

  Cam așa e cu IA-ul.
  Ce alte sugestii ai pentru perioada asta a FIV-ului? Ca regim de viata/dieta etc…

 3. Eu sunt sotul, probabil ca ai inteles din adresa de mail. Sotia mea nu a facut nimic deosebit in acest timp…poate doar rugaciune. Ajuta mult iti schimba psihicul. Am facut FIV la 2 luni dupa histeroscopia “invaziva”. vreo 10 ovocite din care 8 bune, 6 ferilizate, din care 3 au avut evolutie buna. 1 embrion A9 2 embrioni A6. Transferati Z3, toti 3. Din care s-a prins 1. Dumnezeu nu ne-a dezamagit si sincer cred ca nu a tinut de sanse, de calcule matematice. La FIV poti cere medicului specialist sa iti dea ceva ca sa iti poti lua concediu medical dupa FIV cu alt motiv…
  Regim, dieta? Dupa ce toata viata am fost imbuibati cu mancare de la oras si am respirat aer de bucuresti nu stiu ce se mai poate face pe ultima suta – doar hidratarea a fost importanta si doctora a zis sa ia mereu acid folic. Cam atat. In rest trebuie sa ai speranta, credinta si…bani. Am sa ma rog pentru voi.

  • Catalina said:

   Multumim tare mult.
   Si in cate saptamani e sotia ta? Ori poate deja a nascut? Sper sa va mearga bine pana la final.

 4. In 27 sapt. si pare ca va fi bine. Ideea e daca faci 3 UIU de 2.000 de lei devine destul de scumpa operatiunea mai ales ca sansele teoretice sunt destul de mici iar sperantele prea mari. Mai pierzi si foarte mult timp pretios. Totusi la voi vad ca sotul are “rezultate” foarte bune. Multumim si noi

 5. Florea Maria said:

  Te rog din tot sufletul, ajuta-ma …am facut 3 fiv cu donate, s-au prins, dar nu au evoluat. ultima sarcina am pierdut-o anul acesta, in luna august, la 5 saptamani. Am adenomioza focala, nu stiu ce sa fac…crede-ma! Te rog din suflet ajuta-ma cu doua recomandari, un ginecolog bun din Iasi si acel medic reumatolog bun care ai mers. Nu sunt din Iasi, sunt din Suceava, te rog ajuta-ma! multumesc mult, Doamne ajuta!

  • Ginecologul meu e Bogdan Doroftei. Reumatologul e dr. Ciornohuz. Ai facut analizele pentru mutatii genetice? Sa nu fie asta cauza. Multa bafta. Daca vrei imi sa povestesti mai multe…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: