Calea mea către a fi mamă

Plan FIV

Având în vedere că am făcut ultima injecție de Diphereline, înseamnă că sunt aproape de a începe FIV-ul. Așadar, am avut din nou o discuție cu doctorul despre ce urmează să facem și care e schema de tratament și ce mai e de făcut până începem.

Se pare că pentru puncție (de fapt pentru anestezie) trebuie să fac o radiografie toracică (pulmonară). O să o fac încă de pe acum, ca să iradiez ovarele cât mai departe de momentul stimulării.

Lucrurile stau cam așa: o să fac o injecție cu  Elonva după 28 de zile de la injecția de Diphereline. E un produs nou, care face o recrutare rapidă a foliculilor. E o injecție care se face la începutul stimulării  în doză unică pentru recrutare. După 5 zile voi continua cu Menopur 4 fiole/zi. Începând cu a doua zi după Elonva voi face Gonapeptyl, câte o jumătate de fiolă zilnic. După ziua a cincea voi face ecografie și analize de sânge (hormonale) la fiecare două zile. Nu am de gând să caut nimic cu privire la schema asta de tratament, mă las în mâinile medicului, îl investesc cu toată încrederea mea.

Există 3 scenarii: unul cel mai pesimist, în care nu reacționez deloc sau foarte puțin la stimulare, unul optim în care se obțin 5-6 foliculi și cel optimist, în care se obțin 9-10 foliculi. Nu rămâne decât să sper că lucrurile vor decurge bine. Ce m-a mirat a fost că în actele lor am avut doar 6 foliculi antrali, iar eu țineam minte că am avut 12. Nu știu care e exact numărul, dar se pare că stimularea e aceeași, indiferent dacă acesta e 6 sau 12.

Dacă lucrurile stau bine, cel mai probabil o să transferăm embrioni de ziua 2-3, pentru că se pare că medicul meu a obținut rezultate mult mai bune cu embrioni decât cu blastociți(adică embioni de ziua 5).O să merg pe mâna lui.

Apoi aș vrea să îmi iau o săptămână de concediu după embrio-transfer. Problema e că nu știu exact când o să fie și nici măcar nu știu 100% dacă o să fie. Uf, nu știu ce/cum să spun la serviciu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: