Calea mea către a fi mamă

De fapt nu e chiar prima, am mai fost la dr. Doroftei și acum vreo 2 ani, când mai voiam o părere cu privire la “Ce mă fac eu cu endometrioza asta?”. Atunci nu prea mi-au plăcut propunerile lui, probabil erau prea radicale, dar iată că se pare că erau necesare pentru că tot la el am ajuns.

Am așteptat cam 30-40 de minute înainte să intrăm și peste o oră în cabinet. Nu am cum să reproduc toată discuția, dar mi-a plăcut că își argumentează toate afirmațiile și că e pasionat de ceea ce face. S-a mai pierdut uneori printre niște explicații, dar per total mi-a făcut o impresie bună și mi-a dat informații în concordanță cu ce mă mai documentasem eu.

Concluzia: va trebui să fac un RMN pelvin cu substanță de contrast să vedem cum mai stă endometrioza mea. De aici sunt două variante: daca sunt chisturi de peste 4 cm vor trebui operate, clasic după părerea lui.  Asta pentru că aderențele operației clasice de endometrioză de acum 4 ani nu i-ar permite să intervină laparoscopic. Nasol, pentru că după o operație clasică, 6 luni nu e voie să rămâi însărcinată pentru ca să aibă timp să se lipească bine operația. Dacă totuși, așa cum sper, nu va fi cazul de operație, mi-a recomandat 3 luni de Diphereline și apoi stimulare puternică și fertilizare in vitro. Am rămas un pic dezamăgită pentru că, atunci când i-am arătat cele două rezultate de la AMH (0.1 și 0.87) mi-a zis că mai degrabă îl crede pe cel de la Synevo (0.1). Apoi a mai dat înapoi și a zis că e totuși posibil să nu fie atât de mic. Totuși nu s-a lăsat speriat de valoarea asta mică a AMH-ului, mi-a zis că totuși trebuie interpretat și în legătură cu vârsta care e de partea mea. În plus, o să  îmi vadă și numărul de foliculi antrali, la o ecografie înainte de următoarea menstruație.

Pentru recomandarea de FIV am fost pregătită psihic, pentru Diphereline însă nu. Acest tratament induce o menopauză artificială, punând ovarele în pauză. Efectele sunt cele de la menopauză, oarecum amplificate din cauză că e provocată atât de brusc. Știam să se da acest tratament după orice operație de endometrioză, dar mie nu mi s-a recomandat atunci.

Poate am să povestesc curând și despre operația prin care am trecut atunci, pentru că îmi doresc să împărtașesc cât mai multe informații utile celor care citesc blogul meu.

Advertisements

Comments on: "Prima vizită la un nou doctor" (11)

 1. […] Am avut mari speranțe, mai ales că urmam să fac testul de sarcină pe 24 decembrie și speram că o să avem o minute de Crăciun. Speranțele mele s-au mai stins pe 21 decembrie când am primit primul rezultat de la AMH de 0.1. Da, a fost un Crăciun trist, nu știam unde s-o mai apuc cu rezultatul acesta de la AMH, mai ales că l-am făcut eu de capul meu, nu recomandat de medicul meu. Până la urmă am acționat și am schimbat medicul. […]

  • Salut. Pot sa te ajut cu ceva?

  • Vroiam sa adaug o alternativa la metodele drastice de tratament . Eu prin multe plimbari fara sens si rost la dr locali am ajuns la Viena , unde am primit diagnosticul de endometrioza pe trompa, vezica , uter vazut la ecograf . Am primit un tratament pe 3 luni care nu are efect secundar : contine enzime care elimina endometroza, progesteron dar ovule care ajuta la intarirea functiei ovariene si eliminarea endometriozei, nuste picaturi homeopatice, un medicament care regkeaza ciclul , unul pr refacerea florei locale . Urmez azcest tratament de mai bine de o luna si 80% din simptome au disparut si simt ca tratamentul e potrivit si diagnosticul . Nu mai spun ca am f operata laparoscopic la noi pt ca am avut trompa st stenozata distal . Operatie fara sens , din contra sa stenozat si distal si proxinal si a raspandit endometrioza din interiorul acestuia . In urma operatiei sa raspandit pe trompa exterior vezica si uter. Feritiva de dr incompetenti . Nu mai zic ca mi-au scos ovarul st din greseala pe considerent ca a f un nodul endometriozic . I-am dat in judecata ce baiba sa fac sa tac si sa le multumesc ca distrug vieti !

   • Acum caut un expert parte constit pt procest .

   • Caut un expert parte cinstit si priceput pt proces , sa nu cumva cu sreptatea evidenta sa nu reusesc sa castig procesul , ca in la noi in tara orice e posibil . Deci imi trebuie un expert parte tare de tot .

   • Nu pot sa te ajut cu procesul, dar iti urez multa bafta.

   • Poate sa-mi recomande cineva un expert parte adevarat ? Multumesc . Nefericirea sa intamplat in Cj centru universitar !

   • O sa apelez si la presa sa afle lumea de excrocheriile dr-lor nostri . Oameni de doi bani nu au protocol nu cunosc patologia , fura organe si nu te anunta , fals in acte medicale etc. Sa afle lumea de ei sa se fereasca .

   • Chirurgul in cauza se numeste **** si ginecologul **** ! Feriti-va de ei !!!!!!!!!!!!

   • Nu pot pune numele lor pe blog, dar daca intereseaza pe cineva, va pot face legatura cu Andi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: