Calea mea către a fi mamă

Vă ziceam că am facut analiza AMH, numită hormon antimullerian, care se pare că reflectă rezerva ovariană, atât în ceea ce priveşte cantitatea cât şi calitatea. Prima dată am facut analiza la Synevo si a ieşit <0.1 în condiţiile în care valorile normale sunt între 1 şi 8.  Am fost foarte dezamăgită, pentru că asta însemna că nu aveam şanse cu nicio procedură, singura posibilitate fiind cea cu ovocite donate…Am să revin la această idee/alegere dificilă poate într-o altă postare.

După şocul astestei veşti pe care nu puteam pur şi simplu să o accept şi având în vedere că am reacţionat foarte bine la stimulări am fost sfătuită (de fetele de pe forum care mi-s alături cu sfaturi şi încurajări) să repet analiza. Aşa că am repetat-o la Praxis. Rezultatul a fost tot în afara intervalului, mai precis 0.87, rezultat care îmi permite măcar să sper la un FIV. Am fost bucuroasă, desigur, dar încă mai am îndoieli cu privire la care este rezultatul corect.

Aşa că am scris celor de la Synevo, întrebându-i dacă e posibil să se fi făcut vreo greşeală şi în care rezultat ar trebui să mă încred. Spre marea mea surprindere a doua zi dimineaţă am fost sunată de un medic de acolo care mi-a povestit tot traseul probei mele de sânge, cum că fiecare etapă a fost respectată cu stricteţe şi că rezultatul pare a fi corect…dar totuşi, ca să nu am îndoieli, pot veni să îl repet gratuit, “pe contestaţie” (se pare că evoluăm ca țară în privința relațiilor cu clienții. Bine, n-a revenit cu telefonul când a promis (adica vineri după-amiază), ci a revenit luni dimineaţă. Aşa că am să merg mâine să repet AMH-ul şi sper să se confirme valoarea mai bună, care să mă lase măcar să sper.

Later edit: Al doilea rezultat de la AMH făcut la Synevo este 0.5. Așa că și cei mai lăudați fac greșeli. Eu cred că e chiar mai mare, spre cel dat de Praxis.

Advertisements

Comments on: "Greșeală de laborator la AMH?" (3)

  1. Sotia mea a facut la Centrul Medical Matei Basarab si i-a iesit foarte mic. La repetare, la Medlife a iesit OK. Faceam dosarul pentru “comisia” din programul national. Am repetat ca sa ne incadram.

  2. […] ceea ce înseamnă ce sunt undeva în categoria normal (oarecum spre scăzut). Pentru mine, cu un AMH de 0.1 și altul de 0.87 e un rezultat foarte bun, încurajator […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: